Jump to content

A HTC kimerészkedik Ázsiából: jön a One M9+ Európába

2015. 07. 17. 16:00

Emlékszel még a HTC előző csillógó zászlóshajójának bejelentésére, melyet a cég überelt egy kicsivel csinosabb verzióval mindössze egy hónappal később? Akkor a vezérigazgató, Cher Wang megerősítette, hogy azt a készüléket sosem hozzák el Európába vagy Észak-Amerikába, ám azóta változott a hivatalos álláspont.

A HTC szóvivői nemrégiben biztosították a médiát a hírek igazságáról: tényleg jön a One M9+ Európába. Sajnos a cikk írásának idején még nem biztos, hogy mely régiók jutnak hozzá ténylegesen a készülékhez, így még reménykedhetünk, hogy a bejelentés ránk is vonatkozik.

Ha nem jeleskedsz igazán a telefonok specifikációinak megjegyzésében, akkor sem kell a Google után kapkodnod. Rövid ismétlésként elmondunk mindent az M9+-ról, mely rokonától néhány lényeges ponton is eltér. Kezdésként a kijelző egy 5,2”-os Super LCD3 darab, mely 2560x1440-es felbontásra képes az előd 5”-os 1080p-s paneljéhez képest. A hátsó 20 megapixeles kamerához egy kisebb, másodlagos darab is csatlakozott, így különböző Duo kamera trükkök kerültek a telefon eszköztárába. A legnagyobb változás azonban nem látszik első blikkre: a HTC kicserélte a Qualcomm Snapdragon 810-es processzorát a MediaTek 64-bites nyolcmagos Helio chipjére és 3 GB RAM-mal tette teljessé a képet.

Szerény plusz az ujjlenyomatolvasó és a BoomSound hangszóró bordái, melyekkel együtt az M9+ egy több mint versenyképes zászlóshajó. Ideje keresztbetenni az ujjadat és szurkolni, hogy nálunk is megjelenjen a készülék.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra