Jump to content

Kezdődik a Samsung Pay tesztje Koreában

2015. 07. 19. 10:00

A Samsung lassan elkészül az Apple Pay kihívójának szánt szolgáltatásával, mely nem sokára a szélesebb közönséget is elérheti. A szolgáltatás hivatalos megjelenése előtt azonban még egy dolog hátra van: az utolsó tesztelés.

A cég bejelentette, hogy megkezdődött a Samsung Pay kipróbálása, melyhez a tesztcsoportot a Galaxy S6 és a Galaxy S6 Plus bizonyos tulajdonosai közül válogatták össze a cég otthonában, Koreában.

Ha emlékeid felfrissítésre szorulnak a Samsung Pay-jel kapcsolatban, akkor eláruljuk, hogy a szolgáltatás a cég saját mobilfizetési rendszere, melynek ugyan része az NFC is, ám emellett igyekszik előnyt kovácsolni a Samsung által felvásárolt LoopPay-ből is és annak biztonságos mágneses átviteli rendszeréből. Ennek köszönhetően elég Samsung készülékedet közel tartani egy mágneses kártyaolvasóhoz, hogy megtörténjen a kívánt utalás. Az Apple Pay és más külföndön széles körben támogatott mobil fizetési lehetőségek ezzel szemben az NFC-re kénytelen támaszkodni, melyet még nem minden bolt tett elérhetővé.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a Samsung Pay hivatalos rajtjára mikor kerülhet sor, ám a cég szerint már „nem sokat kell várni”. A pletykák szerint külföldön a Galaxy Note 5 mellett már augusztusban megjelenhet a szolgáltatás.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra