Jump to content

Az androidos Cortana kiszivárgott

2015. 07. 20. 16:00

A Cortana megérkezett Androidra... úgy ahogy. A Microsoft már idén májusban bejelentette, hogy virtuális asszisztensének tudományát az Android felhasználói is kipróbálhatják hamarosan. A kiadás várható időpontja július volt, a Windows 10 megjelenésével párhuzamosan.

A várakozásokkal ellentétben, mintha egy Android béta kiadást közölt volna a Microsoft, így Cortana androidos kiadása egy kicsit koraszülött lett. A váratlan megjelenésre elöször a finn mobilos oldal, a Suomimobiili figyelt fel.

Az Engadget legénysége telepítette az applikációt egy HTC One M9-re és jelentésük szerint az a várakozásoknak megfelelően működött. Cortana kérésedre szívesen beszámol az időjárásról vagy éppen felmond néhány alapvető tényt, sőt akár hívásokat is indít telefonkönyvedből vagy elkészíti igényeid szerint emlékeztetőidet.

Egyelőre a digitális asszisztens figyelmét még nem vonhatod magadra egy „Hey Cortana” megszólítással – még akkor sem, ha az applikációt korábban már megnyitottad. Valószínűleg a kiszivárgott verzió nem marad sokáig, ám jó előjelként tekinthetünk rá, hiszen azt sejteti, hogy a Microsoft már a célegyenesben van a fejlesztéssel.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra