Jump to content

Kinyitható LG telefon Android Lollipoppal

2015. 07. 27. 13:00

Azt mondják a kinyitható telefonok javarészt a retró életérzés rajongói és az idősebb korosztály számára készülnek, ám ezzel az LG nem ért egyet. Legalábbis ezt tükrözi Ázsiában bemutatott fiatalos modelljük.

A kinyitható telefonoknak még korántsem áldozott le keletelen, éppen ellenkezőleg mindmáig szinte töretlenül népszerűek. A trendet az LG is igyekszik meglovagolni, így egy olyan nyiti-csuki telefonnal rukkolt elő, melyen már a legújabb applikációk is futnak. Az LG Gentle kinyitható telefonja a prémium feelinggel sem spórol: elegáns bőr borítással érkezik. Emellé pedig a legfrissebb Android 5.1 Lollipop és 4G LTE is jár.

Máskülönben azonban nem éppen azok álma a készülék, akik erőteljesen szeretnék kihasználni eszközüket. A 3,2”-os 480 x 320 képernyő, a 3 megapixeles hátoldali kamera, sőt a 4 GB (legalább bővíthető) tárhely és az 1 GB RAM is enyhén szólva soványka a mai okostelefonok specifikációi mellett. Az ár kérdésesen arányos, ám második, családiasabb készüléknek elmegy: 20 millió wont azaz majdnem 50 000 forintot kér érte az LG Koreában.

Valószínűtlen, hogy a készülék egyszer hozzánk is eljusson, ám a piac jelenlegi kínálata mellett igazi kuriózumnak számít.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra