Jump to content

A Huawei a harmadik legnagyobb telefongyártó lett

2015. 07. 31. 14:00

Amikor a Microsoft felvásárolta a Nokia telefonos részét, a világ harmadik legnagyobb telefongyártójává lépett elő, ám azóta a Strategy Analytics szerint sokat zsugorodtak az eredmények, hiszen sem a Nokia, sem a Microsoft név nem igazán hozta tűzbe a mobilos világot. A céget így a Huawei sikeresen megelőzte a listán.

A Huawei lépett a telefongyártók ranglistájának harmadik helyére évente szállított 30,6 millió készülékével, mely csaknem 50%-kal múlja felül a tavalyi mennyiséget. A cég piaci részesedése jelenleg 7% körül jár, míg az Apple 10, a Samsung 20,5%-ot birtokol. A Microsoft velük szemben már csak a negyedik helyen áll 27,8 millió értékesített készülékével, mely csaknem fele a tavaly eladott 50,3 millió darabnak ugyanebben a periódusban.

Ami az okostelefonokat illeti, a Strategy Analytics szerint az Apple 35%-ot nőtt tavaly óta, 47,5 millió készüléket értékesítve a Samsung kárára, mely 7%-ot vesztett saját területéből. Noha a koreai cég mégis így is jóval több okostelefont adott el, mint az Apple (71,9 milliót, hogy pontosak legyünk), ezeknek a készülékeknek többsége mégis az olcsó, belépő kategóriába tartozik. Ez az oka annak, hogy a Samsung bevételei hanyatlanak, míg az Apple sikere szárnyal.

Közben pedig ott van a harmadik helyre beérkező Huawei, mely tavaly a negyediknek járó címért küzdött és maradt felül a Xiaomival szemben. A Microsoft lassan már csak a „futottak még” kategóriába fér bele, ám a Windows 10 érkezésével itt az ideje, hogy a cég fordítson zuhanó eladásain.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra