Jump to content

Máris rekordokat dönget az iPhone 6s

2015. 09. 28. 14:00

Az Apple új eladási bajnokot avathat az iPhone 6s-sel, mely máris 13 millió eladott példánynál jár mindössze három nappal megjelenése után. „Az eladások elsöpörték az Apple történetének összes eddigi első hétvégéjét” nyilatkozta a vezérigazgató, Tim Cook.

A készülék könnyedén maga mögé utasította az iPhone 6-ot, mely ugyanennyi idő alatt „csak” 10 millió fogyasztó markába került. Hogy sikerült az Apple-nek máris 10 milliárd dollár értékben eladni az új darabokból? Az eszközöket dicsérő sajtó sem ártott, ez biztos, ám az iPhone 6s most először a cégnél egyszerre jelent meg Kínában, az USA-ban és Európában.

Az iPhone 6 és a 6 Plus szintén hasonló megjelenésre készült Kínában tavaly, ám végül a szabályozásokkal való ütközés ezt megakadályozta. Az ország fogyasztóinak száma dobta meg most az eladásokat, hiszen mégiscsak az Apple második legnagyobb piacáról beszélünk.

Ez azonban aligha vesz el a dolog jelentőségéből. Az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus 12 országban máris bődületes sikert aratott, míg október 9-én újabb 40 országban válik elérhetővé az Apple új párosa. Végül az utolsó hullámmal összesen 130 országban lesznek elérhetőek a készülékek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra