Jump to content

Porondon a Nexus 6P, a Google Huawei zászlóshajója

2015. 09. 30. 14:00

A tavalyi év sikertelensége után a Google egy kicsit átgondolta, hogyan is érdemes csinálni a Nexus sorozat idei darabjait. A frissen bemutatott Nexus 5X és  6P egészen más, szélesebb közönséget szólít meg, mint elődeik.

Az elsőként ismertetett 5X-be épp elég lóerő került, hogy az egységsugarú felhasználót boldoggá tegye (a részleteket itt találod), míg a 6P kívül, belül előkelőbb unokatestvérénél, így inkább a csúcskategória versenyébe száll be.

Ahogy azt egy modern Huawei telefontól várhatjuk, a készülék vékony és könnyed, jócskán érződik a rokonság a cég saját zászlóshajóként kiadott P8-asával. Mint kiderült, éppen az egységes fém külső volt az egyik dolog, mely a Google-t a Huawei-hez vonzotta, ugyanis a kínai gyártó egyike azon kevés cégeknek, akik ilyen szépséges és masszív borításokat képesek alkotni. A masszivitás azonban nem jelent nehézkességet. A fantastic-in-plastic 5X-hez képest a Nexus 6P szinte képtelenül könnyűnek tűnik.

A belső erőt a Snapdragon 810 mellé 3 GB RAM szavatolja anélkül, hogy a készülék kohóvá forrósodna. Emellé járnak az Android 6.0 Marshmallow új feature-jei és az 5,7”-os WQHD kijelző párját ritkító szépsége. A hátoldalon egy 12,3 megapixeles kamera csücsül LED vakuval és lézeres autofókusz modullal. A csíkká nőtt lencse azonban ennél több mindent is takar. A teljes fém borítás ugyan általában mostohán bánik a WiFi-vel, a térővel vagy éppen az NFC jelekkel, ám a Huawei ezeket most okosan a fekete műanyag mögé zsúfolta egy elegáns mérnöki megoldással szolgálva az esztétika érdekeit.

Ami kissé meglepő, hogy a Google a feladatra a Huaweit kérte fel, akik ugyan rengeteg nagyszerű telefont gyártottak már, mégsem kaptak sosem különösebb elismerést. Örömmel látjuk, hogy a kínai cég végre bezsebelt egyet a nekik kijáró hátba veregetések közül.

Nézd meg a telefont bemutató rövid reklámot itt!

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra