Jump to content

Újabb LG Nexus érkezett: ismerkedjünk az 5X-szel

2015. 09. 30. 12:00

A pletykák igaznak bizonyultak, az LG műhelyében újabb Google telefon készült az 5,2”-os Nexus 5X formájában. Az elmúlt hetekben kiszivárgott infóknak köszönhetően a specifikációk nem hoztak túl nagy meglepetést, ám végre biztosan tudjuk mivel állunk szemben: egy újabb korrekt Nexus készülékkel.

Az 5X ugyan nem ér fel a szintén frissen bejelentett Huawei Nexus 6P-vel, ám ezzel együtt is elég komoly erőt sikerült belezsúfolni egy Qualcomm Snapdragon 808 CPU, 2 GB RAM és egy 12,3 megapixeles hátoldali kamera formjában, mely utóbbi 4K videófelvételre képes és dualvakuval valamint lézervezérlete autofókusszal rendelkezik.

Az 5X-ben egy 2700 mAh-es akku bújik meg, mely mellé 16 vagy 32 GB tárhely lesz elérhető fekete, fehér és jégkék színekben. A külföldi árazás 380 dollárnál kezdődik októbertől, mely mellé a biztosításként funkcionáló Nexus Protect csomag további 70 dollár.

A pakkból nem hiányozhat az Android legfrissebb kiadása, a Marshmallow 6.0 sem, mely a Google új Sensor Hub chipjét is kezelésbe veszi a notifikációk, a fitnesz statisztikák és sok más adat naprakész kezelése során anélkül, hogy felzabálná az akkut. Szintén nem maradt ki az USB Type-C port, mely gyors töltést (4 órányi dzsúz 10 perc alatt) és szinkronizálást biztosít. A belépés biztonságát a hátoldali ujjlenyomat-olvasó és a Nexus Imprint garantálja.

Az 5X célközönsége a középkategóriás készüléket kereső átlag fogyasztói réteg, ellentétben a 6P-vel, mely a csúcsot veszi célkeresztbe. A 16/32 GB tárhely, és a 2GB RAM már nem elegendőek egy zászlóshajónak 2015-ben, ám, ahogy a Nexus oldala is mondja, az 5X egy „hétköznapi bajnok.”

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra