Jump to content

Az Instagram Lite már elérhető a Google Play Áruházból

2018. 06. 29. 07:24

A közösségi fotómegosztó platform alkalmazásának könnyített, csupán 573 kilóbájtot foglaló változata szép csendben bekerült a Google gyűjteményébe.

Ha a Facebook Messnegerből lehet Lite verzió, akkor az Instagram alkalmazásából miért is ne lehetne? Tény hogy az eredeti Instagram app is csupán 32 MB-ot foglalt el, ami a mai okostelefonoknál már szinte észrevehetetlen, de a Lite verzióval még ezen is sikerült könnyíteni, méghozzá nem is keveset. Az legújabb Instagram alkalmazás csupán 573 kilobájtot foglal, ami még a régebbi, kisebb tárhellyel rendelkező telefonoknak se okozhat gondot.

A fotóközpontú közösségi háló minden különösebb hírverés nélkül tette elérhetővé az Instagram Lite alkalmazást a Google Play Áruházban. Ennek a csendes debütálásnak talán az lehet az egyik oka, hogy még egyelőre csak kevesek számára elérhető. A cég képviselője a TechCrunch-nak elmondta, hogy az Instagram egyelőre csak Mexikóban kívánja tesztelni a Lite verziót. Egyben azt is hozzátette, hogy a Lite verzió kevesebb helyet foglal, kevesebb adatot használ és gyorsabban is indul. Ennek fényében reméljük, hogy hamarosan szélesebb körben is elérhetővé fogják tenni a fejlesztők a Lite verziót, hogy a többi Instagram felhasználó is profitálhasson munkájuk gyümölcséből.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Instagram)