Jump to content

Megkapja a kép-a-képben módot az Androidos YouTube app

2018. 06. 29. 07:05

Hamarosan már az Android felhasználók számára is lehetséges lesz YouTube videókat nézegetni, miközben más alkalmazásokban barangolnak.

Még tavaly novemberben került rá sor, hogy a YouTube TV bemutatta a kép-a-képben módot az Android 8.0 Oreo verziójához, ami a YouTube Red szolgáltatásokat egészítette ki. A funkció pont úgy működött, ahogy azt vártuk. A videókat lekicsinyítve, a képernyő sarkában tovább nézhettük, miközben más alkalmazásokban böngésztünk.

Ez az eddig prémium szolgáltatások közé sorolt funkció, most miden jel szerint elérhetővé fog válni a nem fizetős YouTube felhasználó számára is, habár egyelőre csak az USA-ban.

A YouTube app kép-a-képben módjának tesztelését már hónapokkal ezelőtt megkezdte a Google, de úgy tűnik, hogy csak most jutottak oda, hogy szélesebb körben is a közönség elé tárják. Nem hiú ábránd azt remélni, hogy az amerikai piacon való tesztelés után vélhetően más országok felhasználóival is megosztják ezt a roppant hasznos és kényelmes újdonságot. Addig is barátkozzunk eg az Android 8.0-al, mert arra egészen biztos, hogy szükség lesz, ha ilyen újdonságokat szeretnénk látni a telefonunkon.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)