Jump to content

Google Science Fair 2015 világmegváltó ötletekkel

2015. 02. 19. 10:00

A mai napon beindult az ötödik, éves Google Science Fair, melynek során a cégóriás olyan feltörekvő ifjú tehetségeket keres, akik megváltoztathatják a világot.

Az online esemény célja, hogy bátorítsa a fiatal kutatókat, tudósokat, feltalálókat és minden technológiával foglalkozó tehetséget, hogy engedje szabadon a fantáziáját és alkosson. A támogatást ehhez a Google mellett a LEGO Education, a National Geographic, a Scientific American és a Virgin Galactic szolgáltatja.

Az idei téma címei: „Rajtad a sor, hogy megváltoztasd a világot” és a „Mivel próbálkoznál?” A fiatalok mától május 18-ig küldhetik el pályamunkáikat. A döntő a Google főhadiszállásán, Mountain View-ban lesz szeptember 21-én. A cég idén hét új kategória díjat is bemutat, melyek az oktatás, egészség és környezet témákban kerülnek többek közt kiosztásra.

A jutalmak közt szerepel osztálytermi támogatás a Google-től és a Scientific Americantól, egy felfedező út a Galápagos-szigeteken a National Geographic jóvoltából, egy látogatás a LEGO design központjában, egy túra a Virgin Galactic új űrhajójára valamint kiosztanak néhány 100 000 dolláros ösztöndíjat.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra