Jump to content

Közeleg a SpaceX Dragon kapszula tesztelése

2015. 05. 05. 10:00

Már nem sokat kell várnod arra, hogy láthasd, amint a SpaceX Dragon kapszulája legénységével együtt akcióba lép. A tesztelés május 6-án veszi kezdetét.

A SpaceX készen áll arra, hogy beígért Crew Dragon kilövő egységét tesztelés alá vesse május 6-án, mely első kísérlet során egy olyan szituációban teszik magukat próbára, melyben valami komoly hiba lép fel.

A tesztelés során azt szeretnék látni a SpaceX-nél, hogy a legénységnek minden adott-e a jármű biztonságos evakuálásához, amennyivel a rakétával valami probléma adódna. A SpaceX tervezői szerint a vészkijárat használatára egészen a kilövéstől a pályára állásig van lehetőség.

Ez a teszt talán nem annyira drámai, mint a cég korábbi, merészebb kísérletei, ám a mostani helyzet sem kevésbé érdekes, hiszen megtudhatjuk, mi történik, ha a jármű utasainak sietve kell elhagyniuk a rakétát.

Annyi biztos, hogy az esemény elég izgalmas ahhoz, hogy a NASA élőben streamlje az egészet, így hamarosan saját szemeddel láthatod, hogy a SpaceX egysége jó úton jár-e.

Forrás és fotó: engdaget.com

Írta: Ambróz Nóra