Jump to content

Sebészi bravúr: sikeres az első bionikus péniszműtét

2015. 08. 26. 14:00

A skóciai Edinburgh-ban élő Mohammed Abad hat éves korában veszítette el nemiszervét egy borzasztó autóbalesetben. A jármű először elütötte a fiút, majd csaknem 180 méteren keresztül vonszolta, melynek eredményeként Abad pénisze és bal heréje is leszakadt. A sebészek most végre megpróbálhatják pótolni a testrészt.

A modern orvoslás és azon belül is a Londoni Egyetem egy csapata olyan bionikus péniszt varrt fel Abadnak, mely sok ép férfiben is irigységet ébreszthet.

Az orvosok csaknem három éve dolgoznak a 24 centis protézisen, mely Abad alkarjának bőréből készült és egy folyadékot keringető mechanikus pumpa segítségével állítható „erekció módba.” A pumpát kapcsoló gomb a férfi megmaradt heréje mellett helyezkedik el.

„Ha szeretnél egy kis akciót egyszerűen csak megnyomod a bekapcsoló gombot” mondta Abad a The Sunnak. „Amikor végeztél, egy másik gombbal leeresztesz. Csak másodpercekbe telik. Az orvosok azt mondták, gyakoroljak vele.”

Abad máris több sebészi beavatkozáson esett túl, melyeket egy 11 órás maratoni műtét követett a bionikus hímtag felvarrásával. Az orvosok szerint a protézis megfelelő ahhoz, hogy Abad családot alapítson, ha szeretne.

Ez az első eset, hogy egy ilyen készüléket sikeresen alkalmaz az orvostudomány, míg múlt márciusban egy 21 éves dél-afrikai férfin hajtották végre az első természetes pénisztranszplantációt.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra