Jump to content

A Virgin Hyperloop One hálózata épülhet meg Indiában

2017. 11. 24. 20:23

Gyorsan utaznánk? Felejtsük el a repülést. India egy olyan hálózat kiépíttetésével szemez, amely órákról percekre csökkentheti az utazási időt néhány nagyváros között.

India egy olyan új technológiával kacérkodik, amely valóban gyorsabb utazást tesz lehetővé, mintha repülőgépre szállnánk. Egészen pontosan a Hyperloop One azt állítja, hogy Pune és Mumbai közötti utazási időt 14 percre tudná csökkenteni az általuk tervezet csőhálózat, a jelenlegi 2-3 órás útidőről. Az Amaravati-ból Visakhapatnam-ba vagy Nengaluru-ba történő utazásra is elegendő lenne 27, illetve 56 perc. Egy ilyen tömegközlekedési hálózat hosszútávon az egész indiai gazdaságnak adna egy löketet és javítaná az emberek életminőségét. A távoli vidéken élő lakosságnak nem kellene többé a nagyvárosokba költözni, hiszen minden nap képesek lennének ingázni anélkül, hogy ahhoz órákat töltenének egy buszon vagy vonaton zötykölődve.

Persze mint mindig, most is fennáll annak a lehetősége, hogy végül semmi se valósul meg a tervben lévő projektből. Valószínűleg még sok-sok év kell elteljen, mire a modernizáció előnyeit taglaló tanulmányok kézzelfogható gyümölcsöket hoznak és a valóságban is láthatnánk ilyen 1000km/h-val száguldó szerelvényeket.

(Forrás: Virgin Hyperloop One Kép forrása: Virgin Hyperloop One)